четвер, 18 квітня 2024 р.

Єдина ветеранська лінія

Це спеціальна телефонна лінія для надання консультацій та підтримки для ветеранської спільноти, членів їх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць. Її запущено командою Мінветеранів спільно з Червоним Хрестом України у тестовому режимі.

За телефоном 0 800 505 217 кваліфіковані фахівці нададуть консультацію з:
  • Психосоціальної підтримки
  • Пільг
  • Житлових питань
  • Грошової допомоги та компенсації
  • Медичних питань
  • Юридичної підтримки
За необхідності фахівці зможуть спрямувати звернення до субʼєктів надання ветеранських послуг, зокрема, психологічної допомоги тощо.

У період тестового режиму також збираються пропозиції та зауваження до роботи сервісу, аби визначити обʼєктивне навантаження та оперативно вживати заходи для поліпшення ефективності роботи "лінії".

Дзвінки на "Єдину ветеранську лінію" 0 800 505 217 є безоплатними.

Єдиний квиток дітям-сиротам та дітям, позбавленим бітьківського піклування

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають право на безоплатне відвідування кінотеатрів, виставок, музеїв, спортивних споруд та безкоштовний проїзд у громадському міському (приміському) транспорті.

Скористатися пільгами та отримати єдиний квиток за встановленою формою, можуть діти, які виховуються у дитячих будинках або дитячих будинках сімейного типу, навчаються в школах-інтернатах, загальноосвітніх школах, професійних навчально-виховних чи вищих навчальних закладах. Ця послуга надається на підставі індивідуального рішення кожного органу місцевого самоврядування в межах території.

Квиток видається на 5 років для вихованців, учнів, студентів у відповідному закладі на період навчання або перебування, та вважається дійсним за наявності фотографії, печатки і підпису керівника цього закладу.

середу, 17 квітня 2024 р.

Онлайн-курс від EdEra «Мовити. Мотиви»

Курс «Мовити. Мотиви» розроблений аби кожен міг полегшити свій перехід на мову та стати носієм української у будь-якому віці, часі й місці.
На вас чекаєють:
  • 19 коротких відео — від історії мови до прикладів її життя в сучасних піснях, мемах, кіно, стендапах та дубляжі
  • Інтерв’ю від Ірени Карпи, Антоніни Хижняк та Романа Міщерякова
  • Потужні меседжі та мотиви мовити від співзасновника monobank Олега Гороховського, письменника Сергія Жадана, стендап-коміка та волонтера Василя Байдака, ведучої ТСН на 1+1 Марічки Падалко, акторки Римма Зюбіної, гурту Tember Blanche та інших
Реєструйтеся на курс https://study.ed-era.com/uk/courses/course/4768 та занурюйтеся по самі вуха в живу українську.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...