понеділок, 28 липня 2014 р.

В Україні запроваджено нову компенсацію громадянам в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги

З метою посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги з 10.07.2014 року, набула чинності Урядова постанова Кабінету Міністрів України від 05.04.2014 №83, якою передбачено запровадження нового виду допомоги на оплату комунальних послуг - Компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у зв'язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги
На отримання компенсації можуть претендувати сім'ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім'ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім'ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.
Компенсація розраховується як різниця між розміром плати з апослуги газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидії) після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім'я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги.
Компенсацію не отримають сім'ї, які одержували і будуть одержувати житлові субсидії, оскільки вони продовжуватимуть сплачувати 10 або 15% своїх доходів.
Для сімей, які набудуть право на субсидію і матимуть право на одержання компенсації після підвищення цін і тарифів, розмір компенсації буде розраховуватися як різниця між розміром обов'язкової плати за послуги і розміром плати за такі послуги, який сім'я сплачувала до зміни тарифів. 
Сім'ї, які не отримають субсидію, оскільки їх розмір плати за послуги не перевищуватиме 10 або 151% доходів, отримають компенсацію у розмірі 100% збільшення плати за послуги в межах норм споживання.
Компенсація надається на безповоротній основі, її отримання не пов'язане із зміною форми власності житла і не тягне за собою таку зміну. Для одержання компенсації сім'я має сплачувати свою частину платежу за комунальні послуги, інакше надання компенсації припиняється.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...