пʼятницю, 4 серпня 2017 р.

Митні правила для мандрівників

Митні правила для мандрівників, які прибувають до ЄС, можуть відрізнятися в залежності від країни в'їзду. Причина - у країнах-членах ЄС існує певна самостійність у цьому питанні. Митні правила у межах безвізового режиму повністю ідентичні правилам для подорожуючих з візами.
Перед поїздкою рекомендуємо ознайомитися з митними правилами держави, кордон якої ви плануєте перетинати.
Існують і базові митні вимоги, які однакові практично для всіх країн ЄС. Якщо мандрівник в'їжджає до ЄС з країни, що не входить до загального ринку (у тому числі з України) і не перевозить комерційний вантаж, то він може ввезти без мита, ПДВ та акцизних зборів товари у наступних межах:
  • до 430 євро сумарно на людину, яка подорожує на повітряному або морському транспорті
  • до 300 євро сумарно на людину, яка подорожує іншими видами транспорту
Деякі держави-члени ЄС зменшують ці суми до 150 євро для мандрівників молодше 15 років.
У ці суми не включається вартість самих предметів багажу – валіз, сумок – і медичних товарів, що ввозяться лише для особистого користування мандрівника.
Окремі особисті речі вартістю понад 175 євро не можна розділити між декількома мандрівниками.
В якості особистих речей розглядаються:
  • нові, що не були у використанні, товари лише для особистого використання мандрівником або його родиною
  • товари, призначені для подарунка, якщо вид та кількість даних товарів не вказує на ввезення у комерційних цілях
До обмежень з особистого багажу не відноситься одяг, косметика та інші речі мандрівників, що були у використанні, – тобто вартість ваших речей підтверджувати та доводити не потрібно.
Досить жорсткі правила діють для ввезення підакцизних товарів – алкоголю, тютюну і палива. Кожна країна-член ЄС визначає обмежувальний рівень для таких товарів, однак вони не можуть перевищувати максимально прийнятий обсяг:
  • 1 літр алкогольних напоїв (якщо масова частка етилового спирту понад 22%);
  • 2 літри алкогольних напоїв (якщо масова частка етилового спирту менше 22%);
  • 4 літри вина;
  • 16 літрів пива;
  • 40 сигарет або 20 сигарил, або 10 сигар, або 50 грамів тютюну (якщо приїжджаєте автомобілем, потягом або переходите кордон пішки);
  • 200 сигарет або 100 сигарил, або 50 сигар, або 250 грамів тютюну (якщо прибуваєте літаком або кораблем);
  • паливо для транспортного засобу у межах одного повного бака такого транспортного засобу плюс до 10 літрів палива у переносному контейнері.
Для мандрівників до 17 років норми ввезення алкоголю і тютюну не діють, їм заборонено ввезення та використання подібних товарів.
Усі товари, що перевищують описані обмеження, потрібно задекларувати. Вони підлягають сплаті митних зборів, ПДВ і акцизних зборів у залежності від типу товару; будьте готові до того, що ця процедура може виявитися непростою та недешевою.
Також необхідно декларувати суму готівки, що ввозиться, якщо вона перевищує 10 000 євро на людину.
Усе це стосується правил, що діють в ЄС; не забувайте також про українські митні норми. Наприклад, для вивезення готівки на суму понад 10 000 євро на людину потрібно не тільки задекларувати ці кошти, але й узяти банківську довідку про те, що вони нещодавно були зняті з рахунку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...