понеділок, 6 серпня 2018 р.

#СтопБулінг

Булінг - це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском та є гострою проблемою сучасності.  Як наслідок поширення ролі комунікаційних технологій: телефонного зв'язку, Інтернету та соціальних мереж, з'являється новий вид цькування - кібербулінг. Україна займає дев'яте місце серед 42 досліджуваних країн за відсотком жертв булінгу серед п'ятнадцятирічних (за даними доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я у 2016 році). 
Міністерство юстиції розпочало інформаційну кампанію #СтопБулінг, орієнтовану на дітей та їх батьків. Про це повідомила прес-служба Мін'юсту. "В рамках кампанії #СтопБулінг розроблено інформаційні матеріали, з яких можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком булінгу. В них також міститься інформація для батьків, чиї діти стали жертвами цькування або ж самі вчиняють насилля щодо інших дітей", - повідомили в міністерстві. 
"Надзвичайно важливим є небайдужість батьків до своєї дитини і постійне відстежування ситуації - настрою і стану дитини", - додають в Мін'юсті. Також в міністерстві закликали звернути увагу та поговорити з дитиною, якщо:
  • у дитини немає друзів
  • дитина боїться іти до школи
  • має низьку самооцінку
  • у дитини з'являються зіпсовані речі
  • дитина сама наносить собі ушкодження
  • сумна після спілкування у соціальних мережах та ін. 

Джерело: ГЛАВКОМ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...