вівторок, 13 червня 2023 р.

Відтепер українці за кордоном можуть подати заяву на призначення або поновлення пенсії віддалено

Громадяни України, які вимушені тимчасово проживати за кордоном у зв’язку з військовою агресією рф, отримали можливість надсилати заяву про призначення (поновлення) пенсії за допомогою поштового зв’язку.
✔ Направляється заява до будь-якого територіального органу Пенсійного фонду України незалежно від місця реєстрації особи.
✔ Зазначені зміни були внесені до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» постановою правління Пенсійного фонду України від 20.04.2023 № 21-1, яка набрала чинності 31 травня 2023 року.
✔ Норма діятиме на період воєнного стану в Україні та протягом трьох наступних місяців після місяця, в якому його буде припинено чи скасовано.
Ознайомитись із переліком документів, які необхідні для призначення або поновлення пенсії віддалено, можна у наведеній інфографіці.
✔ Інфографіку підготовлено за результатами наради щодо проблемних питань громадян України, які тимчасово перебувають на території Республіки Польща у зв’язку з військовою агресією рф.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...