четвер, 2 вересня 2021 р.

Усі медичні установи України повністю перейдуть на електронні лікарняні

Усі медичні установи України повністю перейдуть на електронні лікарняні з 1 вересня 2021 року. Це документ в електронній формі, який приходить на заміну паперовому. Перехід від листків непрацездатності на паперових носіях до електронних розпочато з 1 червня 2021 року та відбувається поступово.

На підставі медичного висновку лікаря в Електронному реєстрі листків непрацездатності формується запис з унікальним номером – єдиний реєстраційний номер листка непрацездатності. Такий лікарняний є підставою для нарахування страхових виплат.

Можливість отримати інформацію про електронний листок непрацездатності страхувальник (роботодавець) має на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov/ua). Також, отримати інформацію стосовно е-лікарняного може і застрахована особа (працівник), але через свій особистий кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду.

При необхідності працівник або роботодавець може отримати інформацію в електронній формі на порталі Пенсійного фонду або в паперовій формі у вигляді витягу з Реєстру за усним зверненням до територіальних органів Пенсійного фонду України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...