четвер, 30 квітня 2015 р.

Що робити мешканцям в разі перейменцування їхніх вулиць?

В той час, як київська влада затвердила нові назви вулиць у столиці, їхні мешканці запитують, чи потрібно їм змінювати документи на нерухомість. У Департаменті суспільних комунікацій КМДА пояснюють, що переоформлювати папери не потрібно, повідомляє прес-служба мерії. 
У свідоцтві про право власності, право на спадщину, договорах купівлі-продажу або дарування тощо не передбачене внесення змін у зв’язку із перейменуванням вулиці. Такі документи будуть чинними і далі. 
Власник нерухомості має право із власної ініціативи переоформити документи під нові назви вулиць — для цього йому потрібно звернутись до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно, щоб внести зміни до Держреєстру. 
Під час здійснення операції із нерухомістю — продажу, дарування, успадкування тощо — можна користуватись документами зі старими назвами вулиць, але додавати до них довідку про перейменування, отриману в Департаменті містобудування і архітектури. 
Крім того, зміна документів, пов’язана зі зміною назви вулиці із комуністичною назвою, має здійснюватись без сплати реєстраційного збору відповідно до підпункту 7 пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». 

Джерело: Рідна країна

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...