четвер, 14 травня 2015 р.

У допомогу дітям, внутрішньо переміщеним, які не мають законних представників та фактично мешкають в Солом‘янському районі м. Києва

У січня 2015 року набрав чинності Закон України «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб», який встановлює гарантії дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб.
Відповідно до статті 4 Закону факт внутрішнього переміщення підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, що видається в Солом‘янському районі м. Києва Управлінням праці та соціального захисту населення Солом‘янської районної в м. Києві державної адміністрації (м. Київ, просп.Повітрофлотський, 40-а, тел. 207-39-22).
Заяву на отримання цієї довідки від імені дітей подає їх законний представник. У випадку відсутності законного представника у дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, або, якщо діти прибувають без супроводження, таку заяву від їх імені подає представник служби у справах дітей Солом‘янської районної в м. Києві державної адміністрації (за консультаціями звертатись: щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - тел.248-97-55, щодо дітей, які прибули без супроводження батьків, - тел.248-97-56).
Підставами для взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є наявність реєстрації місця проживання на території, де виникли обставини, зазначені в статті 1 вищевказаного Закону (збройний конфлікт, тимчасова окупація, повсюдні прояви насильства, масові порушення прав людини та надзвичайні ситуації природного чи техногенного характеру) на момент їх виникнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...