середу, 7 листопада 2018 р.

ЗНО-2019: головні новації

В Українському центрі оцінювання якості освіти вже визначились із термінами реєстрацї та проведення ЗНО наступного року. 
Реєстрація на ЗНО триватиме з 5 лютого до 25 березня 2019 року. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 18 березня.  
Основна сесія розпочнеться тестуванням з математики 21 травня, а завершиться 13 червня незалежним оцінюванням з хімії. Результати з усіх предметів будуть розміщені на інформаційних сторінках до 25 червня.
Не обійдеться без змін. Вони стосуватимуться учнів профтехучилищ та студентів коледжів. Як і раніше, вони проходитимуть ДПА у формі ЗНО з української мови, проте додається ще один обов'язковий предмет на вибір - математика або історія України (період ХХ-початок ХХІ століття). Третій предмет складатимуть уже у своєму навчальному закладі - але його мають право обирати самі учні чи студенти. 
Якщо студент коледжу цьогоріч не склав ЗНО з української мови, у наступному році він може спробувати ще раз. Проте, коли знову не здолає поріг, буде відрахований із навчального закладу.
Для вступників до медвишів обов'язково потрібно пройти тестування з трьох предметів, а не двох, як раніше. Перший предмет - українська мова та література, другий - хімія чи біологія на вибір, і третій - фізика чи математика. 
При вступі до закладів вищої освіти будуть дійсні сертифікати ЗНО за 2017, 2018 та 2019 роки, а з іноземних мов - за 2018 та 2019 роки. 

Джерело: газета Експрес. Використано матеріали інтерв'ю О.Ковальської з директором регіонального центру оцінювання Ларисою Середяк

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...