понеділок, 19 жовтня 2020 р.

Президент підписав закон щодо сприяння розвитку фізичної культури та спорту

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку фізичної культури і спорту» № 910-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17 вересня 2020 року.

Документ спрямований на підтримку та розвиток сфери фізичної культури та спорту. Закон передбачає надання права на отримання в оренду державного та комунального майна без проведення аукціону державним і комунальним спортивним клубам, дитячо-юнацьким спортивним школам, школам вищої спортивної майстерності, центрам олімпійської підготовки, центрам студентського спорту закладів вищої освіти, фізкультурно-оздоровчим закладам, центрам фізичного здоров’я населення, центрам фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю, а також базам олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки.

Крім того, документ узгоджує термінологію чинного законодавства у сфері фізичної культури та спорту із Законом України «Про освіту», зокрема термін «навчальний заклад» замінено терміном «заклад освіти».

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...