середу, 9 червня 2021 р.

Громадська думка про правотворення №9, 2021

Вийшов черговий випуск Бюлетеню Національної юридичної бібліотеки (НЮБ) Національної бібліотеки імені В.І. Вернадського Громадська думка про правотворення №9, 2021. У випуску:
АКТУАЛЬНА ПОДІЯ
  • Президент вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, покликаний ліквідувати олігархічну систему в Україні
  • Глава держави підписав закон щодо загальних засад надання населенню культурних послуг
АНАЛІТИЧНИЙ РАКУРС 
  • Закірова, С. Кримінальне провадження за процедурою «in absentia»: українські новації та міжнародний досвід
  • Беззуб, І. Оновлення державної молодіжної політики в Україні 
УКРАЇНА У ФОКУСІ ІНОЗЕМНИХ ЗМІ (1-30 квітня 2021 року)
Моніторинг інформаційного поля за темою «Україна у фокусі іноземних ЗМІ» за період з 1 по 30 квітня 2021 р. дозволив виявити та проаналізувати 2705 публікацій. Загальна кількість відібраних для аналізу матеріалів за даний період складає 1247 публікацій, що надрукована російськими ЗМІ та 1458 – західними ЗМІ, що у відсотковому відношенні становить 46,2 % та 53,8 % відповідно. Високий показник згадуваності України у ЗМІ повязаний з нарощуванням Росією військових сил та техніки на російсько-українському кордоні та загостренням ситуації у зоні російськоукраїнського конфлікту на Донбасі. Як показало дослідження, дану пробему обговорювали у всьому світі, про що свідчать результати відбору: деякі міжнародні видання, що довгий час не згадували про Україну активізувалися.

ЩОДЕННИК БЛОГЕРА
  • Блог на сайті «AgroPolit.com» Про автора: Андрій Мартин, старший проектний менеджер земельної реформи КМУ Безоплатна приватизація землі – перезавантаження: чим замінять 2 га землі українцям – пропозиції влади.
  • Блог на сайті «LB.ua» Про автора: Ігор Копитін, народний депутат України Управління ОПК. Система, яка потребує змін.
  • Блог на сайті «LB.ua» Про автора: Сергій Назаренко, виконавчий директор Аналітичної групи «Левіафан» Чи готові українські моряки до грузинського сценарію?
  • Блог на сайті «LB.ua» Про автора: Михайло Радуцький, голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Боротьба з фальсифікатом: чому потрібно посилити контроль за продажем ліків через аптеки.
  • Блог на сайті «Судово-юридична газета» Про автора: Ярослав Романюк, суддя Верховного Суду України у відставці, голова Верховного Суду України в 2013–2017 роках, доктор юридичних наук Переважне право купівлі чужої речі: право речове чи зобов’язальне.
  • Блог на сайті «Цензор.НЕТ» Про автора: Юрій Чаруха, член Асоціації операторів зовнішньої реклами України, директор компанії «BigBoard» Нове дихання: як закон про зовнішню рекламу змінить українські міста.
  • Блог на сайті «Цензор.НЕТ» Про автора: Віталій Цокур, адвокат, голова громадської організації Осяжний Обрій Відкат у реформі СБУ. Які напрацювання представив Комітет нацбезпеки ВРУ перед 2-м читанням.
  • Блог на сайті «Цензор.НЕТ» Про автора: Віталій Кулик, політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Чому я підтримую референдум по землі.
  • Блог на сайті «Цензор.НЕТ» Про автора: Вадим Арістов, інфекціоніст, правозахисник медиків, консультант лікарень і великого бізнесу Гроші, пацієнти, і електронний монстр.
  • Блог на сайті «Цензор.НЕТ» Про автора: Олександр Чебаненко, директор Програми Право Українського інституту майбутнього, адвокат Деолігархізація і закон. Що дійсно треба зробити.

Громадська думка про правотворення №9, 2021  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...