четвер, 7 жовтня 2021 р.

Міська цільова програма «Громадське здоров’я» 2022-2025

Депутати Київради затвердили нову міську цільову програму «Громадське здоров’я» на 2022-2025 роки
Як зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, це унікальна програма, що пропонує киянам комплекс заходів із вчасної діагностики, раннього виявлення та профілактики захворювань.
«Наша ключова мета – збільшення тривалості активного та працездатного віку населення, а також його заохочення до здорового способу життя», – додала вона.

Метою програми «Громадське здоров’я» є забезпечення раннього виявлення, профілактики та попередження захворювань, збереження і зміцнення здоров’я мешканців міста Києва, збільшення тривалості та покращення якості життя жінок і чоловіків та їх вікових і соціальних груп, заохочення до здорового способу життя.
Загалом, за чотири роки, на які розрахована програма, передбачено фінансування у розмірі 834,1 млн грн: у 2022 році – 189,2 млн грн, 2023 році – 198,9 млн грн, 2024 році – 214,6 млн грн, 2025 р – 231,4 млн грн.
Зокрема, у рамках програми «Громадське здоров’я» місто фінансуватиме наступні заходи:
  • ранню діагностику цукрового діабету;
  • скринінги населення для визначення рівня холестерину, на гепатит В та С за групами ризику;
  • розширення неонатального скринінгу новонароджених дітей;
  • програми з раннього виявлення раку шийки матки, раку молочної залози у жінок тощо.
До програми також увійшли заходи щодо діагностики та лікування туберкульозу й реалізація ініціативи FAST TRACK CITIES і виконання цілі «90-90-90» безперервного каскаду заходів із профілактики, догляду та лікування, спрямованої на протидію епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Джерело: КМР

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...