понеділок, 30 жовтня 2023 р.

Поради – як підготуватися до можливих відключень електроенергії, пов’язаних із ворожими обстрілами енергоструктури

З досвіду попереднього року існує висока ймовірність російських обстрілів енергоструктури України. Тому міська влада зібрала перелік рекомендацій, які допоможуть підготуватися до можливих відключень електроенергії:
1. Зробіть запас питної та технічної води. На одну дорослу особу на добу потрібно 3 літри питної води (включно з рідиною, що споживається з їжею) та 10-12 літрів технічної води для гігієни й приготування їжі. Запаси необхідно зробити щонайменше на 3 дні. Мапа бюветів Києва – https://e.surl.li/wwkwgq
2. Зробіть запас їжі, яка не псуватиметься без холодильника та не потребуватиме електроенергії для її приготування. Це можуть бути:
  • м’ясні, рибні та овочеві консерви;
  • сушене та в’ялене м’ясо;
  • сублімовані продукти (каші, локшина швидкого приготування і супи, які необхідно заливати окропом, або гречка, яку можна заливати водою кімнатної температури);
  • хлібці, печиво, сухарі;
  • сухофрукти, горішки;
  • шоколад, цукерки;
  • енергетичні батончики.
3. Підготуйте та зарядіть павербанки і портативні зарядні станції.
4. Зробіть запас ліхтариків, ламп на батарейках або акумуляторах, свічок, сірників, батарейок тощо.
5. Подбайте про наповненість домашньої аптечки всіма необхідними для вас ліками.
6. Придбайте FM-радіо на батарейках.
7. Підготуйте туристичний пальник із газовим балоном чи на сухому спирт.
8. Подбайте про пожежну безпеку — доцільно придбати домашній вогнегасник і тримати його поблизу місць, де ви запалюєте свічки або користуєтесь пальником.
9. Замініть у приміщеннях звичайні лампочки на LED-лампи. Це допоможе зменшити споживання електроенергії.
10. Збережіть тепло в оселі. Утепліть своє приміщення – заклейте стики вікон і перевірте зовнішню ізоляцію вікон, помістіть алюфом між стіною та батареєю.
11. Підготуйте теплі домашні речі, ковдри, утеплені місця для домашніх улюбленців.
12. Подбайте про безпечне пересування вулицею в темну пору доби. Одягайте світлорефлекторний одяг або носіть світловідбиваючі стрічки на рукаві, сумці чи рюкзаці.
13. У випадку блекаутів у місті працюватимуть пункти обігріву. Мапа цих пунктів буде опублікована на Офіційному порталі Києва - https://kyivcity.gov.ua/, у Telegram-каналі КМДА - https://t.me/KyivCityOfficial та в застосунку Київ Цифровий.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...