середу, 15 листопада 2023 р.

Електронна марка

Диджиталізація поштових процесів у розпалі. Відтепер в Україні доступна електронна марка для рекомендованих листів!

За допомогою нового сервісу тепер можна замовити, завантажити та роздрукувати електронну марку на звичайному принтері вдома чи в офісі всього за кілька хвилин. Використання нового знака поштової оплати має низку переваг, адже тепер відправнику не потрібно зайвий раз приходити у відділення Укрпошти, щоб купити марки, та витрачати час на оформлення відправлень. Окрім цього, покращиться контроль доставки таких листів.

Послуга електронної марки насамперед стане цікавою для великих державних інституцій, а також юристів, нотаріусів, які відправляють кореспонденцію у великих обсягах. Наразі електронна марка доступна для рекомендованих листів, а у 2024 році скористатися послугою зможуть українці, які відправлятимуть прості листи.

Важлива перевага електронної марки — її можна замовити в особистому кабінеті, завантажити та роздрукувати на звичайному принтері вдома чи в офісі: bit.ly/electronic-stamp

Як самостійно зробити електронну марку:
  • Авторизуватися в Особистому кабінеті (ОК) на сайті Укрпошти.
  • Обрати послугу «Лист».
  • Створити список із типом оплати «Електронна марка».
  • Створити відправлення (рекомендований лист), заповнити всі обов’язкові дані та обрати формат конверта.
  • Вибрати конкретне відправлення або весь список, який бажаєте оплатити. Поштова вартість розраховується автоматично на основі вибраного продукту.
  • Здійснити онлайн-оплату банківською картою.
Після виконання цих простих кроків клієнт отримує QR-код із графічним зображенням електронної марки, який він може самостійно роздрукувати на звичайному принтері одразу на конверт або на стікер на самоклеючому папері та відправити його з найближчого відділення Укрпошти або скористатися послугою кур’єрського забору.
Електронна марка містить всі важливі дані: дату створення листа, індекс одержувача, номер (ШКІ) та вагу. Використовується лише для внутрішніх відправлень типу «Лист рекомендований» — їх можна створити в особистому кабінеті Укрпошти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...