середу, 27 квітня 2016 р.

Стартують громадські обговорення щодо перейменування бульвару Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела

Найближчими днями мають стартувати громадські обговорення щодо перейменування бульвару Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комісії з питань найменувань КМДА. З ініціативою щодо перейменування звернулися Посольство Чеської Республіки в Україні, народні депутати, Український інститут національної пам'яті, громадська ініціатива "Бульвар Вацлава Гавела", Спілка Української молоді в Україні та інші.
Обговорення триватиме два місяці, після чого, за результатами електронного голосування, Комісія рекомендуватиме Коївському міському голові винести відповідний проект рішення на розгляд депутатів Київради. 

Довідка: Вацлав Гавел був одним із лідерів дисидентського руху, що протистояв прорадянському комуністичному режиму в Чехословаччині після радянського вторгнення. Одразу після Оксамитової революції (Ніжна революція) був обраний президентом Чехословаччини, яким залишався до липня 1992 року, в 1993 році став главою вже самостійної Чехії і займав цей пост до 2003 року.
Вацлав Гавел є почесним професором Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...