пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

«Крим – це Україна»

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту депутати підтримали проєкт рішення, який передбачає утворення комунальної бюджетної установи «Київський міський інформаційно-просвітницький центр «Крим – це Україна».

Планується, що центр буде займатись інформаційно-консультативною підтримкою внутрішньо переміщених осіб з Автономної Республіки Крим, які проживають у столиці. Йдеться про адаптацію таких осіб, інтеграцію в громаду міста Києва, взаємодію з органами державної влади та органами місцевого самоврядування столиці.

«У столиці є органи, які опікуються внутрішньо переміщеними особами з анексованого Криму та міста Севастополя. Проте, система розгалужена, не зручна, як наслідок – не настільки ефективна. Ми пропонуємо утворення єдиного центру, який акумулюватиме всі функції та забезпечуватиме реалізацію прав та свобод ВПО. Створення такої установи сприятиме відродженню та розвитку української громади Криму, розвитку культури корінних народів України та національних меншин Криму. Також ми зможемо долучати інтелектуальний потенціал переселенців з активною громадянською позицією до розвитку громадянського суспільства в столиці», - зазначає співавтор проєкту рішення, депутат Київради Вадим Васильчук.

Комунальна установа «Київський міський інформаційно-просвітницький центр «Крим – це Україна» також налагоджуватиме взаємодію із громадськими об’єднаннями внутрішньо переміщених осіб з Автономної Республіки Крим та волонтерами.
Документ мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Джерело: КМР

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...