середу, 17 лютого 2021 р.

Де можна безкоштовно здати аналіз на COVID-19

За направленням лікаря аналіз на COVID-19 безкоштовно можна здати у 71 пункті тестування, що створені в амбулаторних комунальних закладах столиці.

Пункти для забору аналізів організовані на базі 42 амбулаторних комунальних медичних закладів. Це 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, 13 консультативно-діагностичних центрів та КНП «Київська студентська поліклініка». Усього 71 пункт розташований за 65 адресами. З електронною мапою пунктів можна ознайомитися за посиланням.

Забір біологічного матеріалу для виявлення коронавірусної інфекції визначеним категоріям хворих проводиться і вдома. Додому бригади виїжджають до дітей віком до 10 років; людей, яким понад 65; до осіб з інвалідністю 1 та 2 групи та киян, які з різних об'єктивних причин не можуть пересуватися самостійно. Такий виїзд здійснюється спеціально створеними мобільними бригадами на безоплатній основі за умови направлення від лікаря, із яким підписано декларацію.

Заклади охорони здоров’я у Солом’янському районі, на базі яких розташовані пункти для забору біологічного матеріалу:
  • КНП «КДЦ Солом’янського району міста Києва»: вул. Гарматна, 36, каб. 105, будні з 8:00 до 11:00.
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Солом'янського району м. Києва: просп. Любомира Гузара, 3, понеділок-п'ятниця з 8:00 до 12:00. Вихідні та святкові пункт забору не працює.
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Солом'янського району м. Києва: вул. Солом'янська, 17, будні: 08:00-15:00.
Якщо досі не маєте свого лікаря – звертайтеся за телефонами гарячих ліній до найближчого закладу охорони здоров’я. Номера телефонів та іншу корисну інформацію щодо COVID-19 можна знайти на офіційному сайті Департаменту охорони здоров’я м. Києва за посиланням: https://health.kievcity.gov.ua/news/4888.html

Джерело: КМДА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...