вівторок, 11 січня 2022 р.

Безвідсоткова фінансова допомога в рамках бюджетної програми « Рука допомоги»

З 1 січня 2022 року запрацювала нова програма фінансової підтримки безробітних для запуску власного бізнесу.
Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей «Рука допомоги», розробленої Міністерством соціальної політики України. На реалізацію цієї програми в ухваленому парламентом держбюджеті на 2022 рік передбачено близько 100 млн грн.
Безвідсоткову фінансову допомогу розміром до 15 мінімальних зарплат (наразі ця сума складає 97 500 гривень) можна використовувати тільки для придбання обладнання і матеріалів.
«Допомога надається на поворотній основі — через три роки підприємницької діяльності всю суму, за вирахуванням сплачених за цей час податків, потрібно буде повернути. Але вона може стати й безповоротною. Наприклад, якщо у перший рік з дати отримання фінансової допомоги підприємець працевлаштував за направленням центру зайнятості не менше ніж двох непрацюючих працездатних осіб із числа членів малозабезпечених сімей строком не менше ніж на два роки, кошти повертати не треба», — роз’яснив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Для отримання фінансової допомоги слід звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем реєстрації. Також необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності та бізнес-план майбутньої справи. Його треба розробити самостійно, або під час безкоштовного професійного навчання.
Документи до центру зайнятості можна подати у паперовому вигляді або, за наявності технічної можливості, в електронному — через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Дія».
За результатами розгляду пакету документів комісія приймає рішення про надання фінансової допомоги або про відмову. Якщо рішення позитивне, то протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення необхідно створити юридичну особу чи зареєструватися як фізична особа — підприємець.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...