пʼятницю, 14 січня 2022 р.

Розпочинається подача заявок на конкурс Громадської бюджетної комісії

14 січня 2022 року розпочинається подача заявок на конкурс Громадської бюджетної комісії шостого скликання.

Громадська бюджетна комісія (далі - ГБК) - колегіальний орган, члени якого обираються в порядку, визначеному статтею 6 Положення про Громадський бюджет та діють в рамках і в спосіб, визначений цим Положенням. ГБК здійснює громадський контроль за реалізацією етапів ГБ, за роботою електронної системи, дотриманням етики, є органом, що здійснює розгляд скарг будь-яких сторін-учасниць ГБ на будь-якому з етапів ГБ, затверджує результати голосування, члени ГБК несуть персональну відповідальність за ухвалені рішення.

ГБК формується у складі 21 особи з урахуванням можливого припинення їх участі у порядку, передбаченому Положенням.
Персональний склад ГБК формується щорічно шляхом проведення конкурсу (далі - конкурс ГБК) із застосуванням електронної системи.
Організаційне супроводження конкурсу ГБК забезпечує МРГ.
Участь у конкурсі ГБК можуть брати всі особи, які зареєстровані в електронній системі як лідери Команд станом на початок поточного циклу ГБ, які мають не менше одного проєкту-переможця, або проєкту, що набрав мінімально необхідну кількість голосів до поточного циклу ГБ (далі - Кандидати) та які відповідають наступним критеріям:
- внесли в свій профіль в електронній системі актуальну інформацію про свою електронну пошту, номер телефону та посилання на публічну сторінку в соціальній мережі, яка повинна бути створена до початку старту поточного циклу ГБ;
- на день закінчення строку подачі документів для участі у конкурсі ГБК мають в своїй Команді не менше 3 осіб.

Участь у конкурсі ГБК не можуть брати особи, які є депутатами Київської міської ради, помічниками-консультантами та працівниками громадських приймалень депутатів Київської міської ради, народними депутатами України та помічниками-консультантами народних депутатів України, державними службовцями, що працюють в структурних підрозділах виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та районних в місті Києві державних адміністраціях, посадовими особами місцевого самоврядування, керівниками та заступниками керівників комунальних підприємств, установ, організацій, особи, які є керівниками міських, районних організацій політичних партій.

Кандидат, що прийняв рішення взяти участь у конкурсі ГБК, протягом 10 календарних днів з дня початку конкурсу ГБК завантажує в електронну систему інформаційний лист, зразок якого затверджується МРГ, який містить наступну інформацію:
- резюме у довільній формі;
- основні мотиви кандидата стати членом ГБК з переліком важливих з погляду кандидата викликів, з якими стикається ГБ, описом запропонованих рішень щодо поліпшення організації роботи ГБК;
- посилання на дані електронної системи про проєкти ГБ, подані кандидатом, які стали проєктами-переможцями, або проєктами, що набрали мінімально необхідну кількість голосів; опис історії Команди, в якій кандидат є лідером, інформацію про найбільш успішні подані проєкти ГБ;
- про всі проєкти ГБ, щодо яких у кандидата може виникнути потенційний конфлікт інтересів.

МРГ не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення строку щодо подачі документів на конкурс ГБК проводить засідання щодо організації проведення конкурсу ГБК. Конкурс проводиться в два етапи протягом одного робочого дня. За результатами кожного етапу конкурсу складається окремий протокол.

На першому етапі конкурсу МРГ за результатами перевірки документів кандидатів приймає рішення про визначення переліку кандидатів, документи яких відповідають вимогам частин четвертої - шостої цієї статті Положення.

На другому етапі конкурсу МРГ із використанням міжнародного інтернет-ресурсу random.org запускає процедуру автоматичного ранжування всіх потенційних учасників шляхом застосування алгоритму генератора випадкових чисел. Занесення даних в систему генератора випадкових чисел здійснюється згідно з алфавітним порядком кандидатів.

Перший 21 учасник порядку рандомного ранжування формують склад ГБК.
МРГ за результатами другого етапу конкурсу складає і розміщує в електронній системі протокол, в якому окремо зазначається перший 21 учасник порядку рандомного ранжування, а також список інших учасників конкурсу.

З метою уникнення конфлікту інтересів член ГБК не може бути лідером/членом Команди проєкту, що подається для участі у відповідному циклі ГБ.

У випадку, якщо МРГ за результатами опрацювання документів в порядку частини восьмої цієї статті Положення допустила менше 22 кандидатів до другого етапу конкурсу ГБК, ГБК формується у кількісному складі осіб, документи яких відповідають вимогам частин четвертої - шостої цієї статті Положення, без застосування механізму, визначеного частиною дев'ятою цієї статті Положення.

Повноваження членів ГБК починаються в день першого засідання новообраного складу ГБК і закінчуються в перший день початку роботи ГБК наступного скликання, якщо інше не передбачено цим Положенням.
Календарний план формування ГБК.
ГБК-6 формується у період: 14.01 - 14.02.2022
подача заявок з 14 - 24.01.2022;
розгляд та рандомне ранжування до 03.02.2022;
набуття повноважень новообраного складу ГБК до 14.02.2022;
Подача заявок https://gb.kyivcity.gov.ua/gbk
Презентація “Правила формування Громадської бюджетної комісії шостого скликання” http://bit.ly/37RgXq6

Затверджений МРГ зразок інформаційного листа для кандидатів на конкурс до Громадської бюджетної комісії (ГБК) http://bit.ly/3uCrE9I
Інструкція з подачі заявки http://bit.ly/3kwt0y5
Відеоінструкція, як створити Команду https://bit.ly/3kruWrX
Відео вебінару “Нові правила формування ГБК“ https://youtu.be/yGOg79cCi9g
Анкета, яка допоможе кандидатам успішно зареєструватися та перейти на наступний етап рандомного ранжування потенційних кандидатів до ГБК https://forms.gle/ZroYrusfGmhZcFYg6

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...