середу, 14 лютого 2024 р.

Триває процес приписки громадян до призовних дільниць

До уваги юнаків 2007 року народження та їх батьків/опікунів!
Відповідно до закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", щороку впродовж січня-березня триває процес приписки громадян до призовних дільниць.

Приписка громадян України чоловічої статі до призовних дільниць проводиться у рік досягнення 17-річного віку допризовниками з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.

Таке правило військового обліку затверджене постановою Кабінету міністрів України №1487 та прописане в законі України №3597.
Отримані документи будуть необхідні у майбутньому, в тому числі, для вступу до ВНЗ або під час влаштування на роботу!

Разом з тим, нагадуємо, що мобілізація або призов на строкову службу можливий тільки з 18 років.
Також, правила воєнного стану передбачають заборону виїзду за кордон для чоловіків від 18 до 60 років. Для юнаків 16-17 років таких обмежень немає. Проте, для виїзду за межі України, допризовники мають стояти на військовому обліку.
Кінцевий термін процесу приписки: кінець березня поточного року. 

Просимо поквапитися тих, хто цього ще не зробив і звернутися до Солом'янський районний у м. Києві ТЦК та СП за адресою: вулиця Джохара Дудаєва, 5А.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...