середу, 28 вересня 2022 р.

Інформаційна довідка для внутрішньо переміщених осіб

ПОСТАНОВКА НА ОБЛІК

Особи, які перемістилися із зони активних бойових дій або з тимчасово окупованих територій України до Солом’янського району міста Києва отримують довідку про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.14.2014 № 509 «Про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб».

Документи для оформлення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи:
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України;
  • свідоцтво про народження дитини.
У разі відсутності в документі, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документі, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, відмітки про реєстрацію місця проживання на території адміністративно територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, заявник має право надати докази, що підтверджують факт проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення.

Такими доказами можуть бути:
  1. військовий квиток з відомостями про проходження військової служби,
  2. трудова книжка із записами про здійснення трудової діяльності,
  3. документ, що підтверджує право власності на рухоме або нерухоме майно,
  4. документи про освіту,
  5. довідка з місця навчання,
  6. рішення районної, районної у місті Києві чи Севастополі державної адміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради про влаштування дитини до дитячого закладу, у прийомну сім`ю, дитячий будинок сімейного типу, встановлення опіки чи піклування, медичні документи,
  7. фотографії,
  8. відеозаписи тощо.
Підстави для відмови у видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи:
  • відсутні обставини, що спричинили внутрішнє переміщення
  • у державних органів наявні відомості про подання завідомо неправдивих відомостей для отримання довідки;
  • заявник втратив документи, що посвідчують особу (до їх відновлення);
  • у документі заявника, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документі, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, немає відмітки про реєстрацію місця проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, та відсутні докази, що підтверджують факт проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення;
  • докази, надані заявником для підтвердження факту проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, не підтверджують такого факту.
Для отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи звертатися до управління соціального захисту населення.

Адреса: пр-т Повітрофлотський, 40, номер телефону (044) 207 39 15, 207 39 22.

Часи прийому:
понеділок – четвер з 8.00 до 17.00
п’ятниця з 8.00 до 15.45
перерва з 12.00 до 12.45

ДОПОМОГА НА ПРОЖИВАННЯ

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 332 допомога на проживання надається особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території Російською Федерацією території України, а також території адміністративно-територіальних одиниць, де проводяться бойові дії та що визначені в переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку на відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми “єПідтримка”, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204.

Документи для оформлення допомоги на проживання:
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • номер банківського рахунка (за стандартом IBAN).
Розмір допомоги:

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:
  • для осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень;
  • для інших осіб - 2000 гривень.
Для отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам звертатися до управління соціального захисту населення.

Адреса: пр-т Повітрофлотський, 40, номер телефону (044) 207 39 15, 207 39 22

Часи прийому:
понеділок – четвер з 8.00 до 17.00
п’ятниця з 8.00 до 15.45
перерва з 12.00 до 12.45

В Солом‘янському районі міста Києва функціонує консультаційний центр для внутрішнього переміщених осіб за адресою: м. Київ, вул. Волинська, 2, який працює щосереди з 10.00 до 17.00.

В Центрі внутрішньо переміщені особи можуть отримати консультацію з питань соціального захисту, медичного забезпечення, працевлаштування, виплати пенсій, а також надається безоплатна первинна правова допомога, психологічна допомога, гуманітарна допомога.

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА

Відповідно до абзацу 1 пункту 1 Порядку безоплатного забезпечення населення міста Києва продовольчими товарами тривалого зберігання та їх видачі на період дії воєнного стану, затвердженого розпорядженням Київської міської військової адміністрації від 21.07.2022 № 583, визначено механізм безоплатного забезпечення населення територіальної громади міста Києва, у разі якщо на його території тривають активні бойові дії, у тому числі внутрішньо переміщеним особам з областей, на території яких тривають активні бойові дії продовольчими товарами тривалого зберігання.

Для отримання талону на продуктовий набір звертатися до управління соціального захисту населення з наступними документами:
  • паспортом громадянина України (ID-картка);
  • довідкою про внесення відомостей до Єдиного державного демографічного реєстру (для ID-картки);
  • свідоцтвом про народження дитини (діти до 14 років);
  • реєстраційним номером облікової картки платника податків;
  • довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Адреса управління соціального захисту населення: м. Київ, пр-т Повітрофлотський, 40, номер телефону (044) 207 39 00.

Часи прийому:
понеділок – четвер з 8.00 до 17.00
п’ятниця з 8.00 до 15.45
перерва з 12.00 до 12.45

Солом’янська районна організація Товариства Червоного Хреста України в м. Києві – надання гуманітарної допомоги продуктами харчування, дитячим харчування, одягом та взуття для дітей та дорослих, засобами особистої гігієни, тощо.

Адреса: м. Київ, вул. Волинська, 2, номер телефону 095 300 11 62.
Часи роботи: понеділок – п’ятниця з 11.00 до 15.00.

Київський центр благодійної організації «Я-Маріуполь» - гуманітарна допомога маріупольцям, які евакуювалися з рідного міста.

Адреса; м. Київ, вул. Антоновича, 39, номер телефону 067 345 15 55.

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану

Відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 компенсація надається фізичним особам - громадянам України віком від 18 років, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України, для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Компенсація надається за безоплатне тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться воєнні (бойові) дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204 «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми «єПідтримка».

Особі, яка розмістила внутрішньо переміщених осіб для отримання компенсації звертатися до управлення (центру) надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Документи для отримання компенсації:
  • документ, який посвідчує його особу;
  • документ, що підтверджують право власності або користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника.
Адреса ЦНАПу: м. Київ, пр-т Повітрофлотський, 41 (044) 202 60 38, 202 60 39, сайт: hhhps://kyivcnap.gov.ua/Equeue/Register.

Часи роботи: понеділок – п’ятниця з 9.00 до 18.00 (без обідньої перерви).

МЕДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Первинна та амбулаторна вторинна (спеціалізована) медична допомога внутрішньо переміщеним особам надається комунальними некомерційними підприємства:
  1. «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Солом’янського району м. Києва, що за адресою: Любомира Гузара, 3 (медмістечко), тел. (044) 497 31 17, 497 21 01;
  2. «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Солом’янського району м. Києва, що за адресою: вул. Солом’янська,17, тел: (044) 249 90 93, 249 90 92.

ОСВІТА

Управління освіти Солом‘янської районної в місті Києві державної адміністрації - оформляння дітей до закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти.

Адреса: м. Київ, вул. Пітерська, 12, номер телефону (044) 242 65 46, 242 21 73.
Часи роботи:
понеділок – четвер з 8.00 до 17.00
п’ятниця з 8.00 до 15.45
перерва з 12.00 до 12.45

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Солом‘янська районна філія Київської міського центру зайнятості – реєстрація в центрі зайнятості, пошук роботи, спрощена процедура звільнення з роботи для внутрішньо переміщених осіб, нарахування допомоги по безробіттю тощо.

Адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 47-б, номер телефону (044) 245 17 17, 277 36 56.
Часи роботи:
понеділок – четвер з 9.00 до 18.00
п’ятниця з 9.00 до 16.45
(без обідньої перерви)

ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві (Солом’янський район) – призначення, виплата різних видів пенсій тощо.

Адреса: м. Київ, вул. Керченська, 5-а, номер телефону (044) 244 78 11.
Часи роботи:
понеділок – четвер з 8.00 до 17.00
п’ятниця з 8.00 до 15.45
(без обідньої перерви)

ПРАВОВА ДОПОМОГА

Правобережний київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – юридична консультація щодо порядку отримання компенсації за зруйноване житло, встановлення факту смерті на тимчасово окупованих територіях, мобілізації тощо.

Адреса: м. Київ, вул. Єреванська, 32, номер телефону (044) 593 97 60.
Часи роботи: понеділок – п’ятниця з 9.00 до 18.00 (без обідньої перерви)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...