середу, 26 квітня 2023 р.

Хто такі боти в соціальних мережах

Чи помічали ви у соціальних мережах аккаунти, у яких на аватарці зображені котики, собачки, квіти і при цьому ці «користувачі» бepyть aктивнy yчacть y piзниx диcкyciяx та зaймaютьcя дeзiнфopмaцiєю?
Вірогідно, що ви натрапили на ботів. Це сторінки нереальних людей, які активно беруть участь у дискусіях, зокрема політичних, та поширюють дезінформацію.
Основне їх завдання – формування хибної громадської думки. Зачасту це роблять в інтересах замовника: партії, політика, бренду та інше.
Як визначити ботів?
  • Несправжні профілі найчастіше використовують абстрактні назви, однотипні імена (як-от Іван Іванович) або емоджі;
  • Найчастіше фейкові профілі не використовують справжні фотографії;
  • Фейкові фейсбук-профілі зазвичай репостять інформацію лише однієї тематики та залишають багато коментарів на різних дописах;
  • Зверніть увагу на кількість контенту, час публікації та його зміст. Боти, зазвичай, репостять дописи з дивних сторінок аби імітувати активність. Причому це може бути десять постів поспіль, а потім – відсутність активності кілька місяців;
  • Варто також звернути увагу й на кількість друзів;
  • Зазвичай сторінки ботів пусті, персональної інформації там немає. Буває й так, що вони створені нещодавно. Тож слід звертати увагу на те, коли сторінка була створена і що там є.
Будьте пильні та не забувайте переглядати, хто знаходиться у вас у друзях, хто на вас підписаний та на кого підписані ви.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...