середу, 26 квітня 2023 р.

«Доступні ліки»

Завдяки програмі реімбурсації «Доступні ліки» українці з хронічними захворюваннями можуть отримувати необхідні ліки безоплатно або з невеликою доплатою.

Нині у програму входять ліки за такими напрямами: серцево-судинні захворювання; діабет ІІ типу; хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів; інсуліни; розлади поведінки і психіки та епілепсія; нецукровий діабет, хвороба Паркінсона, імуносупресивні препарати.

Аптеки, які беруть участь у програмі реімбурсації, можна впізнати візуально. Вони мають на дверях наліпку «Тут є “Доступні ліки”», а ті, де можна отримати інсулін, мають наліпку «+Інсуліни».

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:
  • через дашборд на сайті НСЗ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map. В меню зліва оберіть ваш населений пункт та потрібний напрямок програми реімбурсації. Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та телефоном. Радимо попередньо зателефонувати в аптеку та уточнити, чи є потрібний вам лікарський засіб в наявності.
  • через чат-бот «Спитай Гриця» https://t.me/SpytaiGrytsia_bot. Слідуйте за вказівками чат-боту і він вкаже, де найближча аптека.
  • зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір із НСЗУ, яка відпускає ліки за необхідним напрямком.
Нагадуємо, щоб отримати ліки за програмою реімбурсації – необхідно отримати електронний або паперовий рецепт. Про те, яку інформацію має містити рецепт на препарати за програмою «Доступні ліки», детальніше — за посиланням: https://cutt.ly/d4CrRTC.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...