вівторок, 9 травня 2023 р.

Стартував новий етап інформаційної кампанії #ШахрайГудбай

Стартував новий етап інформаційної кампанії #ШахрайГудбай: кіберполіція нагадує про важливі правила платіжної безпеки.
Чому це необхідно?
Під час повномасштабної війни платіжне шахрайство не зникло, навпаки спостерігалося збільшення проявів кібершахрайства та кіберзлочинності.
Так, сума збитків банків, торговців, клієнтів від незаконних дій з платіжними картками за минулий рік становила понад 481 млн гривень. Це на 46% більше ніж у довоєнному 2021 році.
Кампанія #ШахрайГудбай особливо актуальна під час війни, коли шахраї використовують вразливість громадян, їх тривогу, скрутний стан. Протидіяти цьому можна лише через обізнаність та критичне мислення. Характерно, що більшість випадків, коли громадяни втрачають свої кошти, виникають через розголошення ними даних своєї картки, одноразових паролів для підтвердження операцій, даних для входу до інтернет-банкінгу.
Половина від загальної суми збитків від шахрайства з платіжними картками відбулася через соціальну інженерію. Їх можна було б уникнути, пам’ятаючи та дотримуючись правил безпечного використання платіжних карток.
Кампанія триватиме до кінця 2023 року в усіх регіонах України.
НБУ спільно з близько 70 партнерами різними комунікаційними каналами розповідатиме громадянам про прості базові правила платіжної безпеки.
Також до кінця травня триватимуть освітні заходи для навчальних закладів, спрямовані на підвищення рівня знань дітей та молоді з платіжної безпеки. Зокрема:
  1. проєкт для педагогів "Марафон амбасадорів кампанії #ШахрайГудбай";
  2. конкурс серед студентів "Платіжна безпека в коміксах";
  3. конкурс відеоробіт про платіжне шахрайство "PaySafe" серед учнів та студентів.
Більше інформації про кампанію та освітні заходи дізнавайтеся на лендингу: https://promo.bank.gov.ua/marathon-stopfraud/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...